Apps over Parijs

Opgelet: laatste bijwerking op 21 september 2011!

1. 100% Parijs (Nederlands)
100% Parijs is volledig offline te gebruiken. Je hebt dus altijd een plattegrond bij de hand en kunt met de Ipad in de hand navigeren door de stad, zonder dat er roamingkosten aan te pas komen. Er zijn wandelroutes waarmee je de stad als een echte local kunt ontdekken. Via de offline navigatie vind je alles wat je moet kennen in de stad, zoals leuke winkeladressen, restaurants en bezienswaardigheden. Bij elk adres staat een beschrijving, foto en nuttige details, zoals website of locatie op de kaart. €6,99.
bron: http://itunes.apple.com/be/app/100-parijs/id405006921?mt=8

2. Parijs voor Kids (Nederlands)
Parijs voor Kids is een spannende reisgids voor kinderen vanaf 8 jaar. Bezoek de populaire buurten en attracties en leer van alles over de geschiedenis van de stad. Info over parken, interessante wijken, musea, wetenschap, architectuur, sport, transport, eten, bezienswaardigheden, ontspanning en winkelen. Parijs voor Kids is geschikt voor thuis en op reis. Kenmerken: 80 pagina’s informatie over de stad, grappige en onbekende feitjes, puzzels en spelletjes. Rond de 7 Euro.
bron: itunes apple store – http://itunes.apple.com/my/app/parijs-voor-kids-dutch-for/id438086044?mt=8

3. GoGoParis (Engels)
Engelstalige gids met uitgebreide info over eten, drinken, winkelen en musea in Parijs. Is een iPhone app. Ziet er leuk uit, met vrolijke kleuren. Er is een offline map beschikbaar en je kan zoeken op bv. budget slapen en eten, op laat open, vintage, wifi,… Krijgt goede beoordelingen in de pers. Prijs: 4,99 Euro.
bron: http://parisapps.paris.fr/content/gogoparis-0

4. Guide Michelin (Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans)
Deze electronische versie van de Guide Michelin is een iPhone app. De app is interactief en je kan bijvoorbeeld zoeken op restaurants vlakbij. Zoeken mogelijk op alle criteria die de papieren gids biedt, zoals op sterren, op goede verhouding prijs/kwaliteit. De app geeft betrouwbare informatie, maar werkt nogal langzaam. Meer dan 5 Euro. Je kan ook een app nemen voor Parijs alleen, die 3,99 Euro kost.
bron: http://parisapps.paris.fr/content/guide-michelin

5. Free & Frugal Paris (Engels)
Engelstalige gids, die op regelmatige tijdstippen à jour wordt gezet en info geeft over waar je in Parijs lekker en goedkoop kan eten, drinken, uitgaan, etc. Geeft vooral de bargains die je ergens kan krijgen. Gericht op jong publiek. Prijs: 2,39 Euro. 
bron: http://parisapps.paris.fr/content/free-frugal-paris

6. Paris Cafés (Engels)
Engelstalige gids voor de 100 leukste café’s in Parijs. Beoordeling is positief, met mooie foto’s en goede betrouwbare informatie. Tussen de 1,5 en 5 Euro.
bron: http://parisapps.paris.fr/content/paris-caf%C3%A9s-1

7. 400 lieux branchés (Frans)
De Nouvel Observateur brengt enkele keren per jaar een dik tijdschrift uit met de adressen van de meest trendy restaurants, bars, clubs, etc. van Parijs. Deze app is een electronische versie van de papieren uitgave. Dus niet interactief, maar de info is wel heel waardevol. Enkel beschikbaar in het Frans. Interessant voor wie wat langer in Parijs blijft. Tussen de 1,5 en 5 Euro.
bron: http://parisapps.paris.fr/node/35

8. Louvre (Engels)
Engelse rondleiding door het Louvre langs 25 grote kunstwerken. Mooie grafische vormgeving. Tussen de 1,5 en 5 Euro.
bron: http://parisapps.paris.fr/content/my-museum-le-louvre-english-version-0

9. Cool Paris (Engels)
Uitgeverij TeNeues Digital Media geeft een iPad versie uit van de papieren uitgave. De foto’s zijn van prachtige kwaliteit, maar als leidraad voor een verblijf in Parijs is de app erg mager. De app is gratis.
bron: http://itunes.apple.com/be/app/cool-paris/id429975799?l=nl&mt=8

10. Paris on Foot (Engels en Frans)
Bondig overzicht van alle bezienswaardigheden in Parijs: kerken, bruggen, musea, tuinen,… Geen tips, enkel informatief, zakelijk. Saai, maar wel heel overzichtelijk. De app is niet interactief en de kaart onderaan het scherm is erg klein en moeilijk te gebruiken. Gratis. Samengesteld door Henri Aguesse.
bron: http://itunes.apple.com/be/app/paris-on-foot/id418308612?mt=8

11. Parijs reisgids Cityscouter (Nederlands)
Deze app is een zware applicatie en het downloaden ervan duurt enkele minuten. De app valt bij gebruik tegen. De teksten lijken vaak automatisch vertaald en missen dan duidelijkheid. Ze inspireren niet. Soms is de tekst niet vertaald en in het Engels. Het aanbod van restaurants is beperkt en richt zich op de duurste restaurants van Parijs. Gekoppeld aan een evenementenkalender, maar ook dit staat nog niet goed op punt.
Positief is de goede kaart van Parijs met bijhorende metro- en busplannen. Prijs: 2,99 Euro.
bron: http://itunes.apple.com/nl/app/parijs-reisgids/id375664105?mt=8

12. Paris Travel guide (Engels)
Uitgever Triposo brengt deze gratis Paris Travel Guide uit. Het is een app, die zijn informatie haalt van Wikipedia, Wikitravel, World66, Open street maps, DMO en Chef Moz. De app is een amalgaam van informatie zonder visie, zonder doelgroep. Niet meer dan een cut and paste app met eindeloos lange teksten.
bron: http://itunes.apple.com/hr/app/paris-travel-guide-by-triposo/id430542593?mt=8

13. Patrimap (Frans)
Deze app, uitgegeven door de Mairie de Paris, is gratis. Ze geeft een aantal wandelingen door Parijs en een overzicht van het hele patrimonium van Parijs. Gericht op wie heel veel over Parijs wil weten, heel gedetailleerd. De app werkt interactief. 
bron:  http://itunes.apple.com/us/app/patrimap/id390146108?mt=8

14. Fotopedia – Fotonauts
Een gratis app met prachtige foto’s over Parijs, maar als gids niet praktisch.
bron: http://itunes.apple.com/ca/app/fotopedia-paris/id427149531?mt=8

15. Paris 2Go (Engels)
Uitgever Tymon geeft voor 1,59 Euro een offline kaart met een cityguide en een metromap. 600 artikels, 10.000 straten.
Het gaat om een heuse iPad app, die offline te gebruiken is. Maar de informatie is vooral afgetapt van Wikipedia. Het gaat om een snelle cut and paste versie, gemaakt zonder duidelijke doelgroep voor ogen. Vergelijkbaar met app nr. 12.
bron: http://itunes.apple.com/be/app/paris-2go/id316996121?mt=8

16. 700 City Maps, waaronder Parijs (Engels)
Uitgever Dubbele.com geeft een gratis app waarop het metroplan van Parijs te zien is. Wil je meer hebben dan dat en het hele stratenplan downloaden, kost het 2,39 Euro. Op de kaart staan alle straatnamen, parkings, musea en nog veel meer.
De app is offline te gebruiken. Zeer goede kwaliteit, maar het is een gedetailleerde kaart met wat praktische adressen, meer niet, geen gids. De app doet ook een tracking van waar je geweest bent en je kan ermee je auto terugvinden, mocht je vergeten zijn waar je hem geparkeerd had.
bron: http://itunes.apple.com/be/app/700-city-maps/id381920038?mt=8

17. Uitgebreide lijst van apps over Parijs
Voor een uitgebreide lijst van alle apps over Parijs (verkeersdrukte, taxi’s, luchthaven, metro- en treinverkeer, condoommachines, gouden gids, musea en nog veel meer), zie de lijst die de Parijse site Paris.fr bijhoudt. In deze lijst vooral Franse apps en enkele Engelse. Geen Nederlandstalige apps.
bron: http://parisapps.paris.fr/apps/Apple

Verkeer en Weer

1. Google Earth (Engels)
Google Earth is een applicatie waarmee u virtueel over de wereld kunt vliegen en satellietbeelden, landkaarten, luchtfoto’s en 3D-gebouwen kunt bekijken. Door een adres of een plaatsnaam in te toetsen zoomt Google Earth vanuit de ruimte in op die locatie. Google Earth biedt voor Parijs ook een Street View functie. Hiermee kunt u virtueel door de stad lopen en de omgeving bekijken aan de hand van foto’s. Google Earth is ook beschikbaar voor webbrowsers en mobiele telefoons, maar de applicatie is extra indrukwekkend op de iPad. Gratis in de iTunes winkel.
Bron: http://itunes.apple.com/us/app/google-earth/id293622097?mt=8

2. Buienradar (Nederlands)
Geeft info over het weer en of het gaat regenen of niet. Ik dacht dat deze app ook info over Parijs geeft, maar moet dat nog checken. Gratis app.
Bron: http://itunes.apple.com/nl/app/buienradar-nl/id283912026?mt=8]Buienradar.nl[/url
Opmerking: Indien Parijs er niet op staat, is er een Franstalige site die deze info specifiek over Parijs geeft.
Bron: http://parisapps.paris.fr/content/m%C3%A9t%C3%A9o-paris

3. Paris Metro
Practische app over het metrosysteem van Parijs. Vooral handig voor wie in Parijs woont. Goed en gemakkelijk navigeerbaar. Prijs: 0,79 Euro.
bron: http://itunes.apple.com/be/app/metro-paris-subway/id297404959?l=nl&mt=8

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: