Waar uitgaan in Parijs (jongeren 16 -18 jaar)?

Hoi,

Ik ga met een aantal vrienden op vakantie naar Parijs, we hebben al een appartement enzo dus dat is geen probleem. Enige probleem is wel, is dat we uit willen gaan maar dat onze leeftijd schommelt van 16 tot 18 jaar. Zijn er clubs etc of in ieder geval uitgaansgelegenheden in Parijs voor deze leeftijdscategorie

Alvast bedankt

Hierbij enkele adressen die ik van vrienden heb gekregen. Als ik nog nieuwe adressen doorkrijg, zal ik ze aan dit lijstje toevoegen. Het zijn locaties, bars en ideeën voor jongeren in Parijs.

Montmartre (metrostation Abbesses en dan te voet naar boven ofwel met de Funiculaire)
– gaan zitten op de trappen voor de esplanade van de Basiliek Sacré-Coeur tegen het valavond (één van mooiste uitzichten over Parijs)
– restaurant Le Refuge des Fondues (vlakbij de Funiculaire), waar je fondue bourguignon en raclette á volonté kan eten tegen schappelijke prijzen. 17 Rue des 3 Frères 75018 Paris,

Trocadéro
– een glas drinken in de cafetaria van het Museum voor Moderne Kunst (MAM). Van hieruit heb je uitzicht op de Eiffeltoren. Bij mooi weer kan je buiten zitten op een panoramisch terras.
– overdag een pic-nic op de Champ de Mars (groot grasveld, met uitzicht op de Eiffeltoren)

Kathedraal Notre-Dame de Paris en Quartier Latin
– een ijsje eten bij Glace Bertillon naast de Notre Dame.
– een pic-nic aan de uiterst linkse punt van het ernaast gelegen Ile St. Louis (van hieruit zie je de bateaumouches voorbij komen).
– Café Panis (dit is wel heel klassiek, maar krijgt omwille van uitzicht en prijzen toch lovende kritiek) met zicht op de Notre Dame.

Montparnasse
– pannenkoeken eten, bv. Josselin (67 rue du Montparnasse) of Ti Jos (30 rue Delambre). Josselin is iets duurder dan Ti Jos.
– Le Bouillon Chartier 1900: een klassieke Franse brasserie begin 1900 met redelijke prijzen (7 rue du Faubourg Montmartre, 75009 Paris)

Les grands boulevards – Café’s in de buurt van metrostation Bonne Nouvel, bv. Delaville Café.

… wordt vervolgd…

Advertenties

One Response to Waar uitgaan in Parijs (jongeren 16 -18 jaar)?

  1. Martijn schreef:

    Ben zelf al een aantal keer in Parijs wezen stappen met vrienden. Goed te doen om ’s avonds een biertje in de Thalys te drinken en deze pas weer terug te pakken in de ochtend. Op deze website (http://goedkoop-treinkaartje.nl/goedkope-treinkaartjes/treinreis-naar-parijs) zag ik prijzen vanaf 29 euro, maar heb zelf meestal rond de 35 euro betaald geloof ik.

    Geweldige clubs: Metropolis en La Loco. Een drankje in de clubs is aan de prijzige kant en daarom is indrinken een “must”. Verder eigenlijk nooit op de leeftijd gelet, maar zal wel ongeveer 18 zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: