David Beckham zegt Ja tegen PSG

David Beckham naar PSG

David Beckham naar PSG

Het was te verwachten. Voor een keer dat ik kort op de bal speel, blijkt de informatie niet juist. Beckham heeft geen JA gezegd. Hij heeft het Parijse voorstel afgewezen. Officieel omdat teveel veranderingen niet goed zijn voor de kinderen.
Maar misschien dat de hoge belastingen in Frankrijk ook meegespeeld hebben in de beslissing om niet bij PSG te gaan spelen (bijgewerkt op 17 januari 2012).
 
De krant Le Parisien pakt vandaag uit met een primeur van wereldformaat: “Beckham in Parijs. Hij heeft JA gezegd”. Het sterrenkoppel heeft de knoop doorgehakt. De bijna 37-jarige David Beckham heeft zijn akkoord gegeven aan de directie van de Parijse Club PSG. Zijn salaris: 800.000 Euro brut. Per maand. Met hem krijgt Parijs er een nieuwe dimensie bij, aldus de krant.

Het is een historisch moment voor de Franse voetbal. Zes maanden na de overname door de Quataren, staat PSG aan de vooravond van een nieuwe wereld. Volgens bronnen van Le Parisien gaat David Beckham een contract tekenen voor 18 maanden. Verleden week zou Beckham gezwicht zijn voor de Parijse avances. Na verschillende maanden van onderhandelingen heeft hij de directie gebeld om te zeggen: “Yes!” Het contract moet nog wel getekend worden, maar dat kan pas vanaf 1 januari, gezien Beckham tot 31 december verbonden is door een contract met Los Angeles Galaxy. De Quataren zijn tot het uiterste gegaan om Beckham binnen te halen en hopen hiermee de naam van de club tot in de kleinste uithoeken van de wereld te laten weerklinken.

Samen met zijn vrouw Victoria behoort het stel tot een van de meest glamourous koppels van de internationale jet-set. Natuurlijk moet er ook gevoetbald worden. Nu al worden er vragen gesteld bij de capaciteiten van de 37-jarige middenvelder. De laatste jaren waren zijn prestaties op hun retour. Maar over zijn gedrag is iedereen het eens: een fair player, die zich in alle omstandigheden voorbeeldig gedraagt. Bovendien zou hij met zijn leeftijd, die ver boven het gemiddelde van de 24 jaar van de ploeg ligt, een positieve invloed kunnen uitoefenen op de groep als geheel.

Naast het maandsalaris van 800.000 Euro brut, wat neerkomt op zo’n 4,3 miljoen Euro per jaar, kan hij tot 17 miljoen Euro aan merchandising ontvangen. T-shirts zijn al in de maak in China. Beckham wordt daarmee veruit de best verdienende speler van Frankrijk, maar op internationaal vlak ligt hij achter op de topverdieners Messi en Ronaldo.

De sportkrant L’Equipe was op het moment van het ter perse gaan nog niet helemaal zeker van de transfer, maar bericht wel over de voorbereidingen van de feestelijkheden waarmee de stad Parijs en de Club de superheld zullen binnenhalen, als het zo ver komt. De persconferentie zal gehouden worden op het Hotel de Ville, gevolgd door een defilé naar de Champs-Elysées, waar de winkel van Club PSG ligt. De datum moet nog worden vastgesteld en zal een week op voorhand worden bekendgemaakt, zodat de internationale pers zich goed kan voorbereiden.

Wilde speculaties over waar de Beckham-familie zich gaat vestigen. De Club zou al op twee woningen een optie genomen hebben: één in het 16e arrondissement, vlakbij de porte d’Auteuil, en een tweede dichtbij Saint-Germain-en-Laye, in Yvelines. Deze tweede optie lijkt te zijn ingegeven door het feit dat twee van de vier kinderen schoolplichtig zijn en naar de British School of Paris zullen gaan, eveneens gelegen in Yvelines. Victoria Beckham zou het weekend van de 11e november een pand bezocht hebben aan de prestigieuze modestraat avenue Montaigne. Na haar carrière als zangeres bij de Spice Girls is Posh, zoals ze in Engeland genoemd wordt, styliste geworden. In 2009 startte ze haar eigen kledinglijn en ze heeft al een winkel geopend in London en Los Angeles. Zou ze al spelen met het idee om een derde winkel te openen, ditmaal in de Franse hoofdstad?

Advertenties

2 Responses to David Beckham zegt Ja tegen PSG

  1. magnus Camps , some call me le Magge here schreef:

    Beckam , te oud en overbetaald , nu is Messi the best, heerlijke voetrballer of Christiano Ronaldi ook heel goed, maar ook overbetaald,;schandalig wat die mensen verdienen en daarom ook volgens mij die crisis; zodra het volk wat geld verdiend gaan ze naar voetbal of concerten om daar weer alles aan uit te geven, de dommekloten. en dan maar steeds in die vliegtuigen zitten voor verplaatsingen, ook niet erg ecologisch. Was ik heel rijk, ik kocht een eiland om dieren te beschermen en planten van uitsterven en ook zeeen. Ik zou geboortebeperking promoten, wat ik nu in my small way al probeer. bon etc…. have a nice year your brother Magnus

  2. magnus Camps , some call me le Magge here schreef:

    hoi nog even Magnus here, Vanavond echt heel lekker gegeten , maar dan ook heel lekker bij een vietnamees in Brain le compte , restaurant le Jade, bij het marktplein, daarnaast ook een uitstekend restaurant Chinees met buffet , ook zeer goed en niet te duur. Ook goede wijn , bordeau van cote de Blay gemarineerd in eikenhouten vaten, want dat heeft <<<<<<<Rudy mij dus wel geleerd en proef het verschil inderdaad , allez hou doe goe Magnus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: