19 oktober 2011: Carla Bruni bevallen van een dochter

Om acht uur deze woensdagavond zat ik in een taxi op weg naar een restaurant. De taxichauffeur vertelde dat het verkeer in Parijs een grote chaos was. Reden: Carla Bruni was bevallen van een dochter en verschillende straten in Parijs rondom het ziekenhuis La Muette in het 16e arrondissement, waar ze bevallen was, waren afgesloten. Die afsluitingen zorgden voor een complete verkeersstrop. Ik weet niet of het waar is of dat dat de reden was dat Parijs helemaal dicht zat en ik begrijp ook niet dat er om acht uur ’s avonds al gezegd wordt dat Carla Bruni bevallen is van een dochter, als ze officieel pas om 21u46 bevallen is.

Hoe dan ook, Carla Bruni ís bevallen van een dochter. De naam is nog niet bekend. De vader, president van Frankrijk, Nicolas Sarkozy, was niet aanwezig bij de geboorte omdat hij een vergadering had met Angela Merkel in Duitsland over de perikelen rondom de Euro.    

Sarkozy heeft al twee zonen, Pierre van 26 en Jean van 25 uit zijn eerste huwelijk, en Louis, 14 jaar oud, uit zijn tweede huwelijk. Carla Bruni (43) heeft een zoon van 10 jaar uit haar huwelijk met de Franse filosoof Raphaël Enthoven. Een behoorlijk complexe familiale situatie, dus. Er wordt gezegd dat Sarkozy de geboorte van zijn dochter zal kunnen gebruiken in zijn strijd om de nieuwe presidentsverkiezingen in 2012, maar tegelijkertijd heeft Carla Bruni al verschillende keren laten verstaan dat haar kind geen instrument zal worden in de electorale strijd. Wie er aan het langste eind zal trekken? De toekomst zal het uitmaken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: