Le Telegraphe: één keer, maar nooit meer

Le Télégraphe
41, rue de Lille, 75007 Paris
Tel. 01 58.62.10.08
Metro: Rue-du-Bac, Solférino
Keuken: gastronomisch, Frans
Prijs:  € 80
Beoordeling: 4/10

 

Eten in een authentiek Art Nouveau pand is op zich een traktatie en het gebouw van het restaurant Le Télégraphe heeft dan ook alles  om te charmeren.  Het dateert uit het begin van 1900 en diende als onderkomen voor de meisjes, die van het platteland naar Parijs kwamen om er te werken voor de Regie van de Post en Telegrafie. Het restaurant Le Télégraphe bevindt zich in de oude eetzaal, een zaal met 5m hoge plafonds, een lang buffet in glanzend hout, een mozaïekvloer in bruin gele tinten, grote vensters die uitgeven op een verlichte binnentuin. Oogverblindend en alles in uitstekende staat.

Maar eenmaal gezeten aan je tafel valt alles tegen. De helft van de zaal is voorbehouden voor een staande receptie, de andere helft is restaurant. Dat zorgt voor een onrustige sfeer. De bediening is onverschillig. De wijn die ik bestelde, bleek niet meer in voorraad; het water werd vergeten; van de zeven desserts op de kaart bleken er maar drie echt te krijgen – men is de kaart aan het veranderen, was de reden. Met zoveel nalatigheid, zou men vergeten dat het eten er best goed is, vooral de presentatie. Maar er scheelt iets met het restaurant. Ik beeld me in dat er ofwel een financieel probleem is, of dat de kok weg wil of zo. Een veldmuisje liep door de zaal en toen ik er de garçon op attent maakte, haalde hij zijn schouders op. Het kon hem helemaal niets schelen. Een muis wegjagen? Dan nog liever de klant: om elf uur werden de lichten voor een deel uitgedaan, om de laatste klanten te laten weten dat het tijd was om naar huis te gaan. Jammer!
Op internet lees ik dat de uitbaters, Arnaud Ballard en Jean-Paul Berthiot, het restaurant geopend hebben in mei 2008, nadat ze al met succes in 2003 het restaurant Le Quai gestart waren, aan de kaaien van de Seine. Men krijgt de indruk dat het doel van deze twee mannen niet zozeer is om restaurants te leiden, als wel catering te willen verzorgen voor groepen. Misschien dat ze zich beter enkel hierop zouden richten?
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: