Leukste hotels in Parijs onder de 200 Euro

Een hotel zoeken in Parijs is als het zoeken van een naald in een hooiberg. Er is zo’n groot aanbod en er wordt over zoveel hotels gezegd dat ze niet goed zijn, ofwel omdat de ligging niet goed is, ofwel omdat het er niet schoon is, ofwel omdat de bediening er te wensen over laat. Een lijst maken van de beste hotels tegen aanvaardbare prijzen is onmogelijk, maar hier volgt een poging. De lijst is samengesteld op basis van informatie en recensies op het internet, ik ben niet langs al deze hotels gewandeld om te zien of ze de moeite waren. De lijst is opgedeeld  in drie categorieën, van onder de 100 Euro, van 100-150 euro en van 150-200 Euro voor een 2-pers. kamer. De prijzen hangen natuurlijk ook af van wanneer je reist en vooral van hoe lang je op voorhand reserveert. Opgelet! Soms is in de prijzen op internet het ontbijt inbegrepen en soms niet. Per categorie is de indeling per arrondissement.

Onder de 100 Euro per nacht

Hotel Innova
32 boulevard Pasteur, Montparnasse, 75015 Paris, http://www.innova-paris-hotel.com/
Gelegen in het levendige Monparnasse is dit een van de best beoordeelde hotels in zijn categorie. Prijzen onder de 100 Euro.

Tussen 100 – 150 Euro per nacht

 Hostellerie du Marais
30, rue de Turenne, 75003 Paris, http://www.hostelleriedumarais.com
Dit hotel, type boutique hotel, is ondergebracht in het voormalige Hotel des Chevaliers. Het  heeft een rustige, beheerste uitstraling. Gelegen in het hartje van de Marais.

Hotel Delavigne
1, Rue Casimir Delavigne, 75006 Paris, http://www.hoteldelavigne.com
Gelegen in het Latin Quarter. Een basic hotel, maar met uitstekende ligging.

Hotel Concortel
21 rue Pasquier, 75008 Paris, http://www.concortel-paris-hotel.com
Gelegen tussen Place de la Concorde en de Madeleine, niet ver van de straat met Japanse restaurants. De kamers zijn net en comfortabel, basic.

Hotel Annexe
4 rue Taylor, 75010 Paris, http://www.annexe-paris-hotel.com
Van dit hotel wordt gezegd dat het een van de beste prijs/kwaliteitsverhoudingen heeft van Parijs. Maar zoals altijd is niet iedereen het hier mee eens. Het ligt niet ver van de Republique, op loopafstand van de Marais. Verzorgde, schone kamers. Verwacht voor deze prijzen echter geen luxe.

Hotel Taylor
6 rue Taylor, 75010 Paris, http://www.paristaylorhotel.com
Gelegen vlakbij de Republique, op loopafstand van de Marais. Inrichting is heel smaakvol, romantisch. Met warme zachte kleuren.

Hotel Soft
52 bis, rue des Vinaigriers, 75010 Paris, http://hotelsoftparis.com
Een romantisch hotel gelegen bij het Canal St Martin. De inrichting van de kamers is eenvoudig, maar smaakvol en elke kamer is anders. Frisse sfeer.

Hotel Etoile Trocadéro
21, rue Saint-Didier, 75016 Paris, http://www.paris-hotel-trocadero.com
Een hotel met een heel aanagename sfeer en mooie inrichting. De ligging is niet helemaal ideaal, omdat het gelegen is tussen de Trocadéro en de Arc de Triomphe, in het rustige 16de arrondissement. Je zal de metro moeten nemen om je te verplaatsen, maar op zich een prima adres en uitstekende prijzen.

Tussen 150 – 200 Euro per nacht

Hotel Britannique
20 avenue Victoria, 75001 Paris, http://www.hotel-britannique.fr/
Gelegen in het 1ste arrondissement, niet ver van het Louvre, ligt dit veelgeprezen klassieke Hotel Britannique. Het straalt grandeur uit. De prijzen op de website van het hotel liggen hoger dan wat te krijgen is via andere sites (Tripadvisor geeft goed overzicht van de beschikbare prijzen). Maar het hotel is niet goedkoop, de beste prijzen liggen net onder de 200 Euro per nacht voor een 2-pers. kamer.

Hotel Saint-James & Albany
202, rue de Rivoli, 75001 Paris, http://www.saintjamesalbany.com/
Dit bijzonder mooie hotel – maar ook een beetje onpersoonlijk -, ondergebracht in een gebouw uit 1600 en de vroegere residentie van een hertog, straalt bovenal klassieke luxe uit. Het ligt vlakbij de tuinen van de Tuileries. Het hotel heeft een restaurant en een spa. De prijzen, indien op voorhand geboekt, kunnen nog net onder de 200 Euro liggen. Maar dit hotel is niet aan te raden als je de prijs onder controle wil houden, want dit is een van de standaard luxehotels van Parijs, waarbij prijzen van minibar etc al snel de rekening zullen doen oplopen.

Hotel Des Archives
87 rue des Archives, 75003 Paris, http://www.hoteldesarchives.com/fr/index.php#index.php
Gelegen in de artistieke buurt Le Marais, met veel cafés en boutiques. Dit kleine hotel heeft een interieur met warme kleuren in rood en paars, kunstwerken tegen de muur en elke kamer heeft een verschillende inrichting. Een hotel met een warm hart. Prijzen vanaf 150 Euro per nacht.

Hôtel des Grands Hommes Panthéon
17 Place Du Pantheon, 75005 Paris, http://www.hoteldesgrandshommes.com/
Dit hotel is een klassiek, zeer verzorgd hotel vlakbij het Pantheon (buurt van de Sorbonne). Prijzen heel redelijk indien nu al gereserveerd wordt voor periode tussen 1 november 2011 en 28 februari 2012 .

Hotel Design Sorbonne
6 rue Victor Cousin, 75005 Paris, http://www.hotelsorbonne.com/index.html
Een heel modern design hotel in de buurt van Quartier Latin. Vanaf 155 Euro indien je ruim op voorhand reserveert. Dit hotel maakt deel uit van een kleine groep uitstekende hotels op de linkeroever van Parijs (net zoals Hotel des Grands Hommes Panthéon).

Hotel Relais Bosquet Paris
19 rue de Champ de Mars, 75007 Paris, http://www.hotel-paris-bosquet.com/
Centraal gelegen op 5 minuten wandelen van de Eiffeltoren, in een buurt met veel goede restaurants en bars. Klassiek verzorgde inrichting.

Duquesne Eiffel Hotel
23 Avenue Duquesn, 75007 Paris, http://www.duquesneeiffel.com/
Het Duquesne Eiffel Hotel is een volledig gemoderniseerd gebouw uit de 18e eeuw. Verschillende kamers hebben zicht op de Eiffeltoren en sommige beschikken ook over een balkon. De inrichting is klassiek. Een degelijk hotel met redelijke prijzen. De ligging is op een ruime 10’ minuten wandelen van de Eiffeltoren. Het hotel ligt centraal, maar toch niet direct in een buurt met restaurants en bars. ’s Avonds dus rekenen op een kleine wandeling.

Grand Hotel Francais
223 Boulevard Voltaire, 75011 Paris
Hotel in de buurt van de Bastille, met een strakke design inrichting in Armani-stijl. Niet ver van de Marais.

Le Fabe Hotel
113 bis, Rue de l’Ouest, 75014 Paris, http://www.lefabehotel.fr/index.php/accueil
Een nieuw hotel in de buurt van Montparnasse met een mooie moderne kleurrijke design inrichting (type Philippe Stark). Goede buurt en cosy kamers. Ruim op voorhand reserveren.

Royal Magda Etoile
7 Rue Troyon, 75017 Paris, http://paris-hotel-magda.com/
Op 350m van de Place d’Etoile ligt dit zeer comfortabel klassieke hotel. Vlakbij de drukke Champ-Elysées. Normaal boven de 150 Euro, maar interessante prijzen als je 45 dagen voor aankomst reserveert (vanaf 125 Euro per nacht voor een 2-pers. kamer).

Terrass Hotel
12 Rue Joseph de Maistre, 75018 Paris, http://www.terrass-hotel.com/
Het enige 4-sterrenhotel gelegen in het romantische Montmartre. Het is een klassiek hotel, goed gerund, professioneel, maar voor sommigen heeft het misschien iets te veel weg van een businesshotel. Prijzen net onder de 200 Euro.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: