Les Ventes Privées: uitzonderlijke uitverkopen tot 60%

elleacouvIn Parijs is er een manier om buiten de officiële periode van de uitverkoop om, toch kleren te vinden tegen grote korting. Het fenomeen wordt Les Ventes Privées genoemd. Iedereen kan er naartoe, onder voorwaarde dat je je laat uitnodigen en dat je een jaarlijkse bijdrage betaalt van 8 tot 15 Euro per jaar. Tot zover de juridische kant. In de praktijk wordt de jaarlijkse bijdrage lang niet altijd gevraagd en volstaat een inschrijving op voorhand via mail.

Hoe werkt het? De organisatoren van een Vente Privées houden uitverkoopdagen, die ze afficheren en via mails naar hun leden sturen. Het gaat per verkoop meestal om een vijftal dagen. De verkoop gaat door in een oud magazijn of hangar, alle kleren hangen er aan rekken langs elkaar, zonder enige logica in de volgorde. De prijzen zijn verbluffend en gaan soms tot 60% korting. Er is één spiegel voor iedereen samen en er zijn geen kleedkamers. Wil je toch iets passen, moet je even in een hoekje gaan staan en snel de kleren aantrekken… niet dat dat een probleem is, want je bent er met vrouwen onder elkaar en bovendien doet iedereen  het. Het heeft wat weg van een gemeenschappelijke kleedkamer in een zwembad. Alleen wordt hier niet getreuzeld, want iedereen probeert zo snel mogelijk de beste stukken tegen de laagste prijzen te kiezen .

Volgende week is er zo’n Vente Privée van de organisatie Tiennette la Belette. Die hebben zich gespecialiseerd in de mode van jonge ontwerpers. Ik ben er zelf al enkele malen naartoe geweest en heb er steeds verschillende stukken gekocht voor heel weinig geld.

Opgelet! Betalen moet in cash of met cheques. Bankkaarten worden niet geaccepteerd.

Wanneer je je op voorhand inschrijft, ontvang je een uitnodiging (die vrijblijvend is) :  http://www.tiennettelabelette.com/inscription.php 

Zie hier de aankondiging die ik via mail ontving:

Tiennette la Belette tienette@numericable.fr à invitation

C’est la rentrée! Venez la semaine prochaine.
La belette a bien travaillé et a déniché de nouvelles merveilles,de nouvelles marques, plein de manteaux, plein de pulls en cachemire à 60€, tee shirts de toutes sortes, robes pantalons.
Les collections Gaelle Barré à –55% etc etc

INVITATION
Valable pour 2 personnes

Collections  Hiver  de plus de 50 jeunes créateurs vêtements femme & accessoires
PRIX REDUITS jusqu’à 80%

MARDI 27 septembre de 10H30 à 21H
MERCREDI 28 de 11H à 19H30
JEUDI 29 DE 11 à 21H
VENDREDI 30 septembre DE 11 à 21H
SAMEDI 1 OCTOBRE DE 11H à 19H30

Au 49 rue de Bagnolet 75020 Paris
Métro Alexandre Dumas ou bus 76

Advertenties

3 Responses to Les Ventes Privées: uitzonderlijke uitverkopen tot 60%

  1. ingercamps schreef:

    Handig! Als je voor het gebouw staat en 500 m naar rechts wandelt, kom je bij Mama Shelter, een bekende bar annex restaurant. Meer info, zie https://parijslive.wordpress.com/2011/05/11/mamas-shelter-hotel-restaurant-pizzeria-en-bar-onder-een-vleugel-in-parijs/

  2. vente privee schreef:

    Hi there very nice site!! Guy .. Beautiful .. Superb ..
    I’ll bookmark your website and take the feeds also? I am happy to seek out numerous useful information right here in the put up, we’d like work out more techniques in this regard, thank you for sharing.
    . . . . .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: