11 juni 2011: twee Belgische popgroepen op het podium in Parijs!

Komend weekend, 11 juni 2011, treden in Parijs twee jonge Belgische popgroepen op, Blue Velvet en Fastlane Candies.

Nooit van gehoord, zegt u? Niet erg, want het zijn twee groepen die nog in de startblokken staan. Blue Velvet heeft misschien al iets meer ervaring en kan bovendien op de medewerking rekenen van Rudy Trouvé van Deus. Fastlane Candies is recenter en  zou zich momenteel nog Fastlane Candid kunnen noemen. Het zijn twee jonge Belgische groepen die het toch al tot Parijs brengen. Een aardig begin dus voor twee veelbelovende bands.

21u Fastlane Candies

Fastlane Candies is een in 2009 opgerichte groep uit het Luikse. Ze brengen muziek van het genre Pop Tropicale. Het is een mengeling van beat, zakouski gitaren, synthesizers, eclectische gitaren, groovy shakers, afgeknepen stemmen, tamboerijnen en een hoop tsjikitsjakaboem.
Op 16 mei bracht het label Jaune Orange de eerste EP van Fastlane Candies uit, Cold Cold Caribbean.
De naam van de groep ontstond in een PMU-zaaltje. Er was een paard dat Fastlane Candy heette, en de groep besloot de naam in het meervoud te gebruiken. Later kwamen ze in contact met een Australische groep die de naam in verband bracht met drugs. “Zelf nooit aan gedacht,” was de reactie van de groepsleden. “Maar, iedereen maakt van de naam wat hij wil,” merken ze filosofisch op. 

http://www.youtube.com/watch?v=JqGf9Tv37MM&w=560&h=349

22u30 Blue Velvet

“Op de kruising van behaaglijke folk en ongewone popmuziek, zag Blue Velvet het levenslicht door de muzikale verbintenis tussen Mirco en pH, twee liefhebbers van contrasterende sferen, welluidend gemorrel en andere begeesterende melodieën. De band zinspeelt op parallellen met zeer diverse groepen zoals My Bloody Valentine, Tom Waits of zelfs Bauhaus. Een verwantschap met de Antwerpse Dead Man Ray wordt eveneens opgeroepen. Men is dus niet verbaasd te ontdekken dat Rudy Trouvé eigenhandig aan de slag is gegaan ter gelegenheid van de sessies voor hun eerste mixtape. Na de weg afgestroopt te hebben met het geluid van « Are you ready ? » en « Santa Claus is a joke », zie je hen met een fris repertoire en een nieuw album terug… “Level 2″  die midden september 2010 zijn opkomst maakte bij Anorak Supersport, verdeeld door PIAS.” (bron: Botanique).

http://www.youtube.com/watch?v=LPp8kS7QkOM&w=560&h=349

Gratis entrée en betaalbaar Belgisch bier!
Zaterdag 11 juni 2011 vanaf 20u
Zaal L’INTERNATIONAL
5-7 rue Moret – 75011 Paris – FRANCE
M° Ménilmontant / Couronnes / Parmentier
www.linternational.fr

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: