Van Andy tot Arnts, van Bouillabaisse tot Bruni

Andy Arnts een held noemen zou overdreven zijn, maar hij kent momenten van onverwachte moed, waardoor hij als een onbestuurd projectiel in de meest uiteenlopende situaties belandt. Het zijn kleine avonturen, door lieflijke landschappen, die herinneringen oproepen aan het paradijselijk bestaan, toen alles nog goed was en het kwaad niet bestond. Voor Arnts heet dit paradijs Frankrijk. Arnts noemt zichzelf Francofiel, liefhebber van de Franse cultuur en van de joie-de-vivre, die de Fransen eigen is.

Het boek “Van Bouillabaisse tot Bruni” bevat 25 korte verhalen, die een mengeling zijn van autobiografische elementen, cultuurgeschiedenis en sfeerbeelden. Je zou ze kunnen omschrijven als waargebeurde sprookjes.  

Soms clichématig, maar meestal origineel in zijn benadering van de Franse volksaard neemt Arnts de lezer mee naar kleine verborgen schatten, zowel in Parijs als in de Franse binnenlanden. Hij tovert knoflookstrengen uit zijn mouw, haalt uit zijn hoge hoed een aristocratische poes die Carla Bruni blijkt te heten en uit zijn magisch koffertje ontsnapt meer dan eens de geest van een lang vergeten Franse beroemdheid.

Arnts anekdotische verhalen zijn lichtvoetig als de Franse dames, frivool als een Parijs cabaret en vooral smakelijk als de Franse keuken. 

Voor elke Frankrijkliefhebber die meer wil weten over de Franse cultuur, zonder onderwezen te worden. Onderhoudend, pretentieloos, grappig.

Van bouillabaisse tot Bruni
Andy Arnts
The House of Books, 2010, 192 p., 12,5 Euro
BOL: http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/van-bouillabaisse-tot-bruni/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: