Restaurant El Chalan: Peru om de hoek

Causa rellena, Papas rellenas
Aji de gallina
Papas a la huancaina
Pisco! Pisco!
Tacu-tacu.

Arroz con pato, Lomo saltado
Ceviche Adobo
Anticuchos de corazón
Pisco! Pisco!
Tacu-tacu.

Nee, dit is geen kinderliedje in Esperanto, maar het zijn de belangrijkste gerechten van de Peruviaanse keuken. In het westen van Parijs, dichtbij de Expositiehallen van Porte de Versailles, ligt het restaurant El Chalan. De uitbater zou zo kunnen figureren in een western film. Hij is zo rond als een ton, draagt een vettige oude hoed op zijn hoofd en loopt rond in cowboylaarzen. Alleen zijn pistool heb ik niet gezien.  Je krijgt de indruk dat hij hier al jaren werkt, zo lang dat eigenlijk niemand zich nog herinnert wanneer hij begonnen is. Hij en zijn restaurant zijn één geheel geworden. Net zoals een hond na jaren de trekken van zijn baas overneemt, zo is het restaurant op de man gaan lijken: alles is groezelig. De souvenirs uit Peru die de muren bekleden zijn door de tijd dof geworden. Zelfs de twee grote moderne schermen waar voortdurend beelden en muziek uit Zuid-Amerika op geprojecteerd worden, hebben hun glans verloren. Maar hier is niets verkeerds mee. Het hoort bij de sfeer, die uiterst gemoedelijk is. Je bent hier bij iemand thuis, die een lekkere maaltijd voor je gaat klaarmaken, die wil dat je je amuseert, dat je een gezellige avond hebt. Iemand die je laat weten dat vandaag vandaag is en morgen morgen.

De Peruviaanse keuken is eenvoudig qua bereiding, maar gebruikt wel heel veel verschillende ingrediënten door elkaar. Peru is heel rijk aan landbouwprodukten. Men kent er 35 types maïs, 15 tomatensoorten, 2.500 variëteiten aardappelen, 150 zoete aardappelen, 650 inheemse vruchten en bijna 2.000 soorten vis. En dat alles (of althans een stuk ervan) vind je heerlijk klaargemaakt terug op je bord in het restaurant El Chalan.

El Chalan brengt geen Peruviaanse keuken die aangepast is aan de Franse smaak. Het is authentiek Peruviaans. Een aanrader. Een culinaire reis naar het land in hartje Parijs. 

El Chalan
6, rue Lefebvre, 75015 Paris
Tel. 0148.56.16.15
Metro: Porte de Versailles
Keuken: Peruviaanse keuken
Prijs:  35 €
Beoordeling: 7,5/10

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: