Vin & Marée: Sois belle et tais-toi!

Deze Vin & Marée in het 7e arrondissement is een visrestaurant, dat behoort tot een miniketen van vier restaurants in Parijs in totaal.
Het restaurant is gezellig ingericht, met zonnige kleuren en – belangrijk in de winter – het is er aangenaam warm. De tafels zijn mooi gedekt met wit gesteven tafellakens en stevig bestek. Het onthaal is joviaal, zij het wat routinematig. Ik ben er op een maandagavond begin januari naartoe gegaan, dus op een dood moment voor de horeca, maar de zaal zat toch half vol en er heerste een levendige sfeer.
Als apetizer bracht men een klein soepje van champignons, erg lekker. Het menu van de dag is geschreven op een grote zwarte lei. Er staan vooral schaaldieren en visgerechten op, inclusief verse kreeft. Alles is trouwens supervers en daar moet het restaurant het van hebben. De groenten op de schotels worden er maar een beetje bij geserveerd, zonder smaak en aandacht. Het was wel opletten geblazen met de vis, want er zaten bijhoorlijk wat graten in mijn filet, iets wat in Parijs eerder uitzonderlijk is.Misschien is dit ook een teken aan de wand. Het restaurant lijkt zo goed te draaien, dat de klant met een zekere meewarigheid bekeken wordt. Na tien uur, toen een groot deel van de klanten al weg was, werd er flink doorgewerkt door het personeel, om zo snel mogelijk alles weer in orde te krijgen voor de volgende dag.

Kortom: je gaat er naartoe voor de vis, maar niet als je je eens goed wil laten verwennen. Zoals zo vaak bij ketens, is de betrokkenheid van het personeel betrekkelijk. De klant moet vooral geen aandacht willen. Netjes eten en voor de rest mond houden. 

En… bijna vergeten de specialiteit van het huis te vermelden: als dessert serveert men een overheerlijke Baba au Rhum, groot genoeg om er met twee van te smullen en mét de fles rum op tafel. Dat maakt dan toch weer het een en ander goed.

______________________________
Vin & Marée
71, avenue de Suffren, 75007 Paris
Tel.01 47 83 27 12
Metro: Ecole Militaire
Keuken: Klassieke Franse keuken, visrestaurant
Prijs: 45 €
Beoordeling: 7/10
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: