Parijse nachtleven: de beste adressen bij elkaar!

Le Nouvel Observateur heeft een studie gemaakt van het Parijse nachtleven. Het dossier heet “Paris La Night” en ligt sinds 17 december in de krantenwinkel. Het gaat om een 122 pagina’s tellend adressenboek, stuk voor stuk ideeën voor een geslaagde avond/nacht in Parijs. Per locatie vind je adres, openingsuren, wat je er kan vinden, hoeveel het kost en voor welke leeftijd. Een hele turf. 

Parijs, zo lezen we in de inleiding, is niet te vergelijken met Londen of Berlijn, als het op  het nachtleven aankomt. Het bruist minder, zo zeggen de Parijzenaars zelf. “We dromen van een burgemeester zoals die van Amsterdam, die zelf van het nachtleven houdt…”, verzucht de redacteur.  Maar de realiteit is anders. Parijs wil in de eerste plaats een leefbare stad zijn voor haar inwoners en dat betekent dat nachtlawaai weinig getolereerd wordt. De toeristen die naar Parijs komen, komen trouwens meestal niet voor het nachtleven. Eerder kiest men voor Parijs omwille van zijn romantische uitstraling. Wat niet weg neemt, dat Parijs een hele waaier aan uitgaansmogelijkheden biedt.

Het overzicht van Le Nouvel Observateur is behoorlijk gedetailleerd en het is onmogelijk om hier alle 200 adressen over te nemen. Er zijn echter een 20-tal coup-de-coeurs, zoals de Fransen dat noemen. The best of… Ik zet ze hier op een rijtje.

Drinken

Blitz Bar
De 35-jarige Deen Rasmus Michau, afgestudeerd Politieke Wetenschappen in Parijs, had – en heeft nog steeds -een goed draaiend evenementenbureau, met de naam Hmm! Zijn klanten zijn onder meer Cartier en Diesel. Maar hij wilde meer. In 2009 kocht hij het bio-tequilamerk Blitz op en opende de Blitz bar. De Blitz-Tequila zou een Duitse versie zijn van de Zuid-Amerikaanse Tequila. Het verhaal gaat dat een Duitse arts uit het Zwarte woud het brouwde om er zijn vrouw, die hem verlaten had om zich te vermaken in het hippe Berlijn van de jaren ’20, mee terug te winnen. Ik weet niet of het hem lukte, maar in Parijs heeft het drankje een enorm succes. In handen van dezelfde eigenaar zijn ook het restaurant Le Renard en de Club 1515. Rasmus Michau is in het Parijse uitgaansleven een begrip. Wat hij organiseert, groeit al snel uit tot een hype. Hij zegt zelf dat hij zijn succes vooral te danken heeft aan de contacten die hij via Facebook heeft opgebouwd. Als student organiseerde hij vaak feestjes voor vrienden en vandaag is dit uitgegroeid tot een professionele activiteit. Zijn plaatsen zijn trendy, in de mode.
20-25 jaar, alcoholische drankjes: 7-20Euro, Van dinsdag tot zaterdag van 22u tot 2u of 4u (weekend). 40, Av. Pierre-1e-de-Serbie, 75008  Paris. M° GeorgeV.

Mama Shelter
De lieveling van alle Parijzenaar. En toch! De ligging is niet ideaal, tegen de oostring van Parijs aan, de bussen komen er amper. Je kan er slapen, eten of gewoon iets drinken aan de bar. Het ligt in het 20e arrondissement van Parijs, dat momenteel wel in de mode is. Iedereen is er welkom, zeggen de eigenaars zelf. Bij hen kun je komen voor geborgenheid. Opgericht door ex-medewerkers van Club Med en design door Philippe Stark. Cocooning. Trendy. En de kamers van het hotel zijn niet duur voor Parijse begrippen.
25-65 jaar. Koffie: 3,50 Euro, Bier: 8 Euro, Cola: 8 Euro, coctails: 12-25 Euro. Dagelijks open van 7u30 tot 1u30, eten tussen 12u-15-u en 19u-23u. 109, rue de Bagnolet. 75020 Paris. M° Porte-de-Bagnolet.

Ook de moeite:
– Bar van Hotel Costes, trendy/klassie. 239, Rue Saint Honorée, 75001 Paris
– Le Magnifique, klassiek, internationaal. 25, Rue de Richelieu, 75001 Paris
– Chacha, trendy, voor nachtraven. 47, Rue Berger, 75001 Paris
– Ritz bar, klassiek, 38, Rue Cambon, 75001 Paris
– Expérimental Coctail Club, trendy. 37, Rue Saint Sauveur, 75002 Paris
– Prescription Coctail Club, trendy, 23, Rue Mazarine, 75006 Paris
– L’International, gemoedelijk, 5-7, Rue Moret, 75011 Paris
– Le Doll, een geanimeerde plaats in Pigalle, 104, Boulevard de Clichy, 75018 Paris

Eten

Bus Palladium
Een rock’n roll club op de begane grond en op de eerste verdieping een restaurant vintage stijl, met bruin oranje kleuren die doen denken aan de jaren ’60. Men serveert er vooral roodvleesgerechten. Heel trendy.
Alle leeftijden. Diner ong. 35 Euro. Open dagelijks van 20u tot 5u. 6, Rue Fontaine, 75009 Paris. M° Blanche.

Derrière
Naar dit restaurant ga je eerder voor de curiositeit dan om er te eten. Het is een soort appartement en je vindt er dan ook een eetkamer, zitkamer, slaapkamer of boudoir. Je mag kiezen waar je wil eten. Alsof je thuis bent. Het is er donker en rommelig, als op een tienerkamer. De Observateur is enthousiast, maar als je op internet kijkt is niet iedereen zo positief. Veel mensen ergeren zich aan de nonchalante bediening. Er is een pingpongtafel, voor als je je tussen twee gerechten door even wil uitleven. 
Alle leeftijden. Prijzen tussen de 40-50 Euro voor een maaltijd. Van maandag tot zondag van 12u tot 14u30 en van 20u tot 24u. 69, Rue des Gravilliers. 75003 Paris. M° Arts-et-Métiers.  

Ook de moeite:
– Hotel Amour, trendy, conceptstijl, 8, Rue de Navarin, 75009 Paris (tot middernacht)
– L’ Hotel du Nord, 102, Quai de Jemappes, 75010 Paris (open tot 23u)
– Terminus Nord, toeristisch, 23, Rue de Dunkerque, 75010 Paris

Clubben
Raspoutine
Bekend adres waar vroeger Gainsbourg kwam en het Parijse uitgaanspubliek. Vandaag is het een Russisch cabaret-retsaurant (nieuwe uitbater sinds deze zomer) met kleine revues rond middernacht en met een keuken die gebaseerd is op zalm en kaviaar. Het wordt gerund door enkele geroutineerden uit het Franse nachtclubleven. Klassiek.
30-60 jaar. Gratis ingang. Van woensdag tot zaterdag van 23u tot 5u. 58, Rue Bassano, 75008 Paris. M° George V.

Le Renard
Een oud theater uit de jaren 1930 omgebouwd tot een trendy restaurant-Karaokebar.  Een heel hoog plafond, art deco, veel glitter en glamour. Voor sommigen is het de top. Anderen vinden het minder geslaagd. Het eten is aziatisch, maar ook hier zijn de meningen verdeeld. Le Renard is van Rasmus Michau, zie hierboven, de Blitzbar. De karaokebar is prachtig uitgestald, maar als het niet druk is durft niemand zich eraan te wagen. Uit te proberen…
25-35 jaar. Gratis ingang. Consumptie: 7-12 Euro. Van dinsdag tot zaterdag van 20u tot 4u en een zondag op twee van 21u tot 4u. 12, rue Renard, 75004 Paris. M° Hotel-de-Ville.  

Social Club
De Social Club is gelegen in de oude drukkerij van de krant “L’Aurore” – waar de tekst “J’accuse” van Emile Zola ooit werd gedrukt. De Club wil in de eerste plaats een ontmoetingsplaats zijn, met als doel de mensen uit hun bekrompenheid te halen. Weg met het denken in hokjes, in trends, in stijlen. Vooral voor de fans van tecnomuziek, met bekende DJ’s als Armand Van Helden, Dj Mehdi, Laurent Garnier, Ivan Smagghe, Vitalic, Two Many DJ’s, Brodinsky, Yuksek, DJ Hell, enz. Een club waar niet alles om omzet en geld draait. Trendy.
18-25 jaar. Gratis ingang of tot 20 Euro (zonder consumptie). Consumptie: 6-12 Euro. Fles vanaf 160 Euro. Dinsdag en woensdag van 22u tot 4u. Van donderdag tot zaterdag, van 23u tot 6u. 142, Rue Montmartre, 75002 Paris. M° Bourse.

Soirées “On Ice”
Live groepen en DJ’s electro rock treden op in het midden van de schaatsbaan Pailleron, vlakbij de Buttes-Chaumont. Vroeg komen, want de baan raakt snel vol. Trendy.
25-40 jaar. Ingang: 10 Euro (incl. de schaatsen). Consumptie (alleen niet alcoholische): van 1,5 tot 3 Euro. De 1e vrijdag van de maand van 21u tot middernacht, tot maart. Schaatsbaan Pailleron. 32, Rue Edouard-Pailleron, 75019 Paris. M° Bolivar.

L’International
In deze niet dure bar, waar je voor een happy hour kan gaan tot 21u, worden ’s avonds 2 à 3 concerten achter elkaar gehouden, gevolgd door DJ’s vanaf 23u30. Het is in de eerste plaats een sprinkplank voor jong talent in Frankrijk en het buitenland, maar ook bekendere groepen treden hier op. Op het affiche pop, rock, folk, electro…sinds de opening in 2008. Trendy.
18-35 jaar. Gratis ingang. Alle dagen van 18u to 2u. 5-7, Rue Moret. 75011 Paris. M° Mènilmontant.

Le Trianon
Een mythisch Italiaans theater waar in 1895 in de volle periode van de Belle Epoque de zangeres/danseres Misstinguett de zalen voltrok.Na een brand werd het een theater, daarna filmzaal. Daarna veranderde het opnieuw in een theater voor concerten, evenementen, spektakels. De zaal werd onlangs volledig vernieuwd en wordt uitgebaat door Julien Labrousse, eigenaar van de bar-restaurant l’ Hotel du Nord.Op het affiche onder meer: Moriarty, Ayo, Deftones, AaRon, Mogway,…
20-50 jaar. Entréeprijs voor de concerten: rond de 35 Euro. Data varieren. 80, Boulevard Rochechouart. 75018 Paris. M° Anvers.

Ook de moeite:
– Le Montana, trendy, moeilijk binnen te komen, 28, Rue Saint-Benoit, 75006 Paris
– Le Baron, trendy/klassiek. 6, Avenue Marceau, 75008 Paris 

Slapen

Hotel Seven
Een nieuw hotel in het 5e arrondissement waar je je in de 7e hemel waant. Letterlijk dan. Want alles is hier zo gemaakt dat je het gevoel krijgt dat de bedden in de ruimte zweven. Een bijzondere buitenaardse ervaring. Voor de meer gefortuneerden, zijn er themakamers, zoals de kamer “007”, “Marie-Antoinette” of “Alice in Wonderland”. Trendy.
25-50 jaar. Kamer “La Lévitation”: 133/203 Euro, Suites vanaf 441 Euro. 20, rue Berthollet, 75005 Paris. M° Gobelins. 

Pavillon de lettres
Een ander concepthotel. Hier 26 kamers – voor elke letter één – gewijd aan een auteur, van Andersen tot Zola. Dit alles in een prachtig oud pand vlakbij tussen de Champs-Elysées en de Madeleine. Mooie interieurs met warme tinten en op elke kamer een iPad. Trendy.
30-60 jaar. Kamers vanaf 300 Euro. 12, rue des Saussaies. 75008 Paris. M° Madeleine.

Le Royal Monceau
Na twee jaar renovatiewerken werd dit hotel van de keten Raffles onlangs opnieuw geopend. Het wordt beschouwd als het meesterwerk van wat Philippe Stark tot nog toe gedaan heeft. Alles is er chique, elegant. Oorspronkelijke elementen uit de jaren ’30 worden gecombineerd met modern. Is een van de meest exclusieve hotels van Parijs. Alles is op en top verzorgd. Geen iPad hier op de kamer, wel een guitaar.
30-60 jaar. Prijzen vanaf 730 Euro.37, Avenue Hoche, 75009 Paris. M° Ternes.  

Ook de moeite:
– Bateau Johanna, Port de Solférino, Quai Anatole France.  

 

Advertenties

3 Responses to Parijse nachtleven: de beste adressen bij elkaar!

 1. Frits schreef:

  Hoi,

  Ik ga met een aantal vrienden op vakantie naar Parijs, we hebben al een appartement enzo dus dat is geen probleem. Enige probleem is wel, is dat we uit willen gaan maar dat onze leeftijd schommelt van 16 tot 18 jaar. Zijn er clubs etc of in ieder geval uitgaansgelegenheden in Parijs voor deze leeftijdscategorie

  Alvast bedankt

 2. ingercamps schreef:

  Ik zit niet in jullie leeftijdscategorie en kan er niet veel over zeggen. Maar op internet zag ik een lijst van discotheken die hun deuren openen voor jongeren onder de 18. Discotheek Duplex is vlakbij de Arc de Triomphe en men heeft men al vaker gezegd dat dit een heel populaire en veilige discotheek voor jongeren is.

  • La Villa
  37 avenue de Friedland
  75008 Paris
  Métro Charles de Gaulle Etoile

  • Le Garden Elysée
  4 rue Arsène Houssaye
  75008 Paris
  Métro Charles de Gaulle

  • Les Planches
  40 rue du Colisée
  75008 Paris
  Métro Franklin Roosevelt

  • Six Seven
  65-67, rue Pierre Charron
  75008 Paris
  Métro Franklin Roosevelt

  • Duplex
  2 bis avenue Foch
  75116 Paris
  Métro Charles de Gaulle Etoile
  Site Web : Le Duplex

  • Le Nirvana
  3, av. Matignon
  75008 Paris
  Métro Franklin Roosevelt

  • La Scène
  16 rue Linois
  75015 Paris
  Métro Charles Michel

  De buurt rond Oberkampf is gekend voor zijn bars.

  Misschien dat ook volgende link jullie kan helpen:
  http://blog-fr.hostelbookers.com/top-destinations/bars-a-paris/

  Wanneer gaan jullie naar Parijs? Volgende week zie ik een Parijse vriendin die een dochter van 20 heeft en zal ik eens vragen waar zij uitgaat.

  • Frits schreef:

   Hoi,

   Hartstikke bedankt dat je gereageerd hebt en bedankt voor de linkjes en adressen. We gaan in de zomervakantie naar Parijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: