Juwelenroute door Parijs: Waar vind je de mooiste juwelen? (Waar moet je zijn voor de beste prijzen?)

Na een bezoek aan de tentoonstelling van Bulgari en met de kerst in het achterhoofd, leek het me een goed idee om na te gaan waar je in Parijs moet zijn als je juwelen wil kopen of als je langs de étalages van de topjuweliers wil wandelen. Ik heb de route op een kaartje getekend. De wandeling is in totaal 1,5 km en brengt je langs alle bekende merken die er in de “Haute Joaillerie” te vinden zijn. 

Lang niet alle merken heb ik opgeschreven, maar je zal ze op je wandeling wel tegenkomen. Op het kaartje heb ik enkel met een merkteken de winkels aangebracht, die volgens mij een speciale vermelding waard zijn. Wanneer je de wandeling tot  op het einde volhoudt, dan wordt je beloond want de laatste winkel – Casoar – is zeker qua prijs een echte aanrader. Het lijkt een beetje onaardig om als het gaat over juwelen, ook over prijzen te praten. Dus, als je iemand een cadeau wil doen (of wil vragen), neem dit lijstje dan mee, maar hou het in je achterzak en laat het zeker niet zien!

Juwelier Marthan Lorand

Er zit ook een winkel bij die Marthan Lorand heet. Ik ben er zelf niet geweest, maar heb vernomen dat je hier heel mooie juwelen kan krijgen en bovendien tegen goede prijzen. De winkel heeft wel geen etalage. Je moet het gebouw binnengaan en de lift nemen naar de 4e étage. Ik geloof dat hier ook over prijzen onderhandeld kan worden. Het proberen waard.

 

 

 

Adressen:
Place Vendome: alle grote merken bij elkaar
Marthan Lorand, 8 Place de la Madeleine: Deze juwelier verkoopt juwelen die practisch niet te onderscheiden zijn van de topjuwelen van de Place Vendome, maar dan tegen prijzen die een stuk lager liggen. Er is geen etalage buiten, je moet naar de 4e vierdieping van het gebouw gaan. Even doorzetten, maar je wordt beloond.  
Casoar, 15, Rue Boissy-d’Anglas: Eigen productie en verkoop van oude juwelen. Erg mooie winkel met voorliefde voor juwelen uit de jaren ’30.
Eze Cazes, 20 Rue de Miromesnil: Deze winkel verkoopt juwelen van grote merken die door nalatenschappen/verkopen in haar bezit zijn gekomen. De merken van de Place Vendome tegen veel lagere prijzen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: