Waar iets drinken na een bezoek aan de tentoonstelling van Claude Monet in Le Grand Palais?

Wat zijn de leuke bars en restaurants om een bezoek aan de tentoonstelling van Claude Monet af te ronden? Wat ligt er in de buurt van Le Grand Palais dat de moeite is? Ik heb het niet over de dure restaurants die hier te vinden zijn, maar over de plaatsen waar je gezellig een koffie of thee kan drinken of een hapje eten.

Le Grand Palais ligt in het 8e arrondissement van Parijs, zowat het duurste deel van de stad, hier vind je dan ook geen goedkope oplossingen. Alle cafés en restaurants zijn hier prijzig: een kleine koffie is meestal het goedkoopste dat je kan krijgen en kost rond de 3 Euro. Een thee rond de 4,50 Euro. Broodjes ca. 8 Euro en slaatjes zijn in de orde van14 Euro. Hier enkele suggesties in een straal van 200m.

Café du Petit Palais
Een bar in het gebouw recht tegenover Le Grand Palais (toegang is gratis voor wie enkel naar het café wil gaan). Moderne strakke stijl (Zen), maar nog leuker in de zomer, omdat je dan onder de arcaden kan zitten, met zicht op een superromantische Italiaanse binnentuin met vijver.  Prijzen heel redelijk. Slaatjes, pasta, broodjes, fruitsla,…  Open dagelijks vanaf 12u. 
–> Petit Palais, Avenue Winston Churchill, 75008 Paris (ga naar rechts tot de hoek van Grand Palais, steek straat over en wandel tot aan de ingang van Petit Palais)

Brasserie Grand Palais
Een typische Parijse brasserie, gezellig, goed verwarmd, verschillende zalen, vriendelijke en attentvolle bediening. Je kan hier iets drinken en eten. Voor de winterdagen is er warme wijn met een stukje peperkoek.
–> 21 avenue Franklin Delano Roosevelt, 75008 Paris (ga naar links als je buitenkomt en loop tot op de hoek van de straat. Daar ligt het op de hoek aan de overkant).

  

Le Berkeley
Type lounge van een hotel, chic & cosy, erg sfeervol, het zit er altijd behoorlijk vol.
–> 7, Avenue Matignon, 75008 Paris (ga linksaf als je buitenkomt en neem dan 1e rechts tot aan de Champs-Elysées, steek over en wandel dan een klein stukje door. Net voor de Berkeley liggen nog twee interessante eetgelegenheden: NoLita (Italiaans restaurant, 1ste verd.) en Le Matignon (een aanrader voor de liefhebbers van Latte en later op de dag voor een aperitief).

 

Le Café Lenotre au Pavillon Elysée
Een patisserie/gastronomiezaak in een elegant paviljoen uit 1900 langs de Champs-Elysées. Uitstekend voor een lunch of een vieruurtje, met een mooie veranda. Heel lekker, goede service. Aan de dure kant.
–> 10, avenue des Champs Elysées, 75008 PARIS (ga linksaf en dan 1e rechts, tot aan de Champs-Elysées, straat oversteken en dan doorlopen tot achter de kraampjes van de kerstmarkt, iets naar rechts)

Alternatief : op de kerstmarkt van de Champs-Elysées (die eigenlijk geen kerstmarkt is, maar een braderie) vind je volop eetstandjes en drank (ook warme wijn) tegen redelijke prijzen.

Advertenties

One Response to Waar iets drinken na een bezoek aan de tentoonstelling van Claude Monet in Le Grand Palais?

  1. […] Parijs Live Rechtstreeks verbonden met het kloppend hart van Parijs « Waar iets drinken na een bezoek aan de tentoonstelling van Claude Monet in Le Grand Palais? […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: