Stoffen aan de meter: een groot aanbod tegen uitzonderlijk lage prijzen!

Stoffenbuurt bij Marché Saint-Pierre

Het leuke aan Parijs is dat je er nog steeds een eindeloos aantal winkeltjes vindt, die gespecialiseerd zijn in één product: je hebt de hoedenzaak, de handschoenenverkoper, de winkel met uitsluitend breigarens, knoopjes, kraaltjes, garens,… noem maar op. Voor de handigen onder ons is het een waar paradijs.

De buurt met de stoffenwinkels bevindt zich net onderaan Montmartre, metrostation Anvers. Neem Rue de Steinkercke en sla rechts af als je op het einde van de straat bent aangekomen. Na 150 m heb je aan weerskanten van de straat twee grote winkels: Dreyfus Déballage du Marché Saint-Pierre en Tissus Reine. Je vindt hier werkelijk een enorm aanbod over verschillende verdiepingen verspreid, stoffen voor kleren, trouwjurken, gordijnen, meubels, noem maar op.

Outlet M.B.F. Décoration met gordijnstoffen van topmerken

Iets verder volgen er dan nog tientallen kleinere winkeltjes met allerhande stoffen en ook verkleedkleren. Neem je de 1e straat naar rechts, Rue d’Orsel dan vind je daar op nr. 10 een winkel met de naam M.B.F. Décoration die gordijnstoffen verkoopt van bekende merken tegen bijzonder lage prijzen (stoffen afkomstig van faillissementen, oude stocks en dergelijke). Enkele meters verder in deze straat, aan dezelfde kant, is er een winkel die alles verkoopt voor de afwerking van gordijnen en stoelen, zoals linten, kwastjes, embrassen, koorden, enz.  Een andere gelijkaardige winkel is Sotemo Galons in de Rue Charles-Nodier nr. 1 (net voor de winkel Dreyfus naar links inslaan).

In november 2009 verscheen er bij uitgeverij Parigramme een thriller die zich in deze wijk afspeelt: Aux Malheurs des dames, van Lalie Walker. Omdat in het boek de stoffenwinkel Dreyfus bij naam genoemd wordt en er juist in deze winkel een moord plaatsvindt, hebben de eigenaars van de winkel geprobeerd de verdeling van het boek te verbieden en een schadevergoeding geëist van twee miljoen Euro van de schrijfster. Op 19 november jl. is het proces voorgekomen en de schrijfster is volledig vrijgesproken, meer zelfs, ze krijgt een schadevergoeding van 3.000 Euro. Het boek is dus nog steeds te verkrijgen in de boekhandel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: