Rech: een uitstekend visrestaurant onder leiding van Alain Ducasse

Rech
62, avenue des Ternes, 75017 Paris
Tel: 01 45 72 29 47
Metro: Ternes
Keuken: Klassiek Frans visrestaurant
Prijs:  75 €
Beoordeling: 8,5 /10

Rech ligt op enkele honderden meters wandelen van de Arc-de-Triomphe. Al meteen bij het binnenkomen in het restaurant Rech voel je dat het een restaurant van hoog niveau is en dat je dat ook aan je portemonnaie zal voelen. In de lessen economie noemt men dat het snobeffect. Door de prijs hoog te houden, wordt een zekere exclusiviteit gegarandeerd. Maar dit terzijde, want eigenlijk verdient Rech enkel lof.

Rech is een restaurant van het type “sjieke bistrot”. De zalen zijn verdeeld over twee verdiepingen, met elk een eigen karakter: beneden is het levendig, boven iets intiemer. De bediening is professioneel, stijlvol maar tegelijk ook gemoedelijk.

Vis en schaaldieren vormen de basisingrediënten van het restaurant Rech. De bereiding is creatief en innovatief, maar tegelijk traditioneel. Er is geen sprake van experimenteren.

De prijs voor een menu tijdens de lunch is 30 € (zonder drank) en ’s avonds 54 €, maar als je a la carte eet, lopen de prijzen al snel op. De wijnen zijn aan de dure kant, maar niet overdreven.

Rech behoort tot een groep van restaurants “Esprit Bistrot” die onder leiding staan van Alain Ducasse. In Parijs zijn er nog twee andere restaurants van dit type: “Benoit“, gebaseerd op grootmoeders keuken in het 4e arrondissement, en “Au Lyonnais“, typische regionale keuken in het 2e arrondissement. Ik ben er nog niet  geweest, maar men mag toch wel aannemen dat het hier eveneens om topkeukens gaat. De prijzen zijn er lichtjes hoger, maar zonder groot verschil. Rekenen op respectievelijk 34 € en 38 € voor een lunchmenu.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: