Brasserie de luxe Petrus: voor een businesslunch

Petrus
12 pl du Mal-Juin, 75017 Paris
Tel: 01 43 80 15 95
Metro: Pereire
Keuken: Klassiek Frans
Prijs:  75 €
Beoordeling: 8 /10

Een groot deel van de Parijs bedrijven ligt in de wijk La Défence en Levallois, ten westen van de ring rond Parijs. Practisch, want alle bedrijven liggen er dicht bij elkaar en wie van buiten komt, hoeft de stad niet in. Maar tussen de middag willen de meesten deze werksfeer toch even ruilen voor het echte Parijs: voor hen is Place Pereire dan de dichtsbijzijnde optie. Op dit plein liggen verschillende restaurants van uiteenlopende kwaliteit en prijs, van een kleine snack voor collega’s onder elkaar tot gesofistikeerde restaurants voor zakenlunches. Petrus behoort tot deze tweede categorie. Maar behalve zakenmensen, wordt het restaurant ook bezocht door Parijzenaars die zichzelf graag eens willen laten verwennen. Het bruist hier, vooral tussen de middag.

De inrichting van restaurant Petrus is die van een sjieke loungebar, mooi gedekte tafels en gemakkelijke kuipstoeltjes. De sfeer is deftig, sjiek, formeel. De klant wordt met alle égards behandeld.

Petrus is in de eerste plaats een visrestaurant. De gerechten behoren tot de traditionele Franse keuken en zijn stuk voor stuk overheerlijk. Alles hier is van topkwaliteit. Er is een mooie wijnkaart en de prijzen van de wijnen zijn redelijk, gezien de context.

Een ideale plaats om het zakelijke met het aangename te combineren, maar niet voor toeristen die maar enkele dagen in Parijs zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: