Brasserie Le petit Zinc: prachtige Art Nouveau, maar dan heb je het ook gehad

Le Petit Zinc
11, rue St-Benoit – 75006 Paris
Tel. 01 42 86 61 00
Metro: Saint-Germain-des-Prés
Keuken: Franse keuken, zeevruchten
Prijs: 55 Euro
Beoordeling: 4/10

De brasserie Le petit Zinc ligt in het 6e arrondissement, in een kleine zijstraat van Boulevard Saint-Germain. De buurt is toeristisch, met vlakbij het legendarische Café de Flore. De aantrekkingskracht van Le petit Zinc is de inrichting van de brasserie, volledig in Art Nouveau stijl. Er zijn verschillende zalen die in elkaar overlopen en allemaal dezelfde sfeer uitstralen van het Parijs rond 1900.

Het restaurant draait op volle toeren, wordt vermeld in elke reisgids en het is er dan ook altijd stampvol, met uitsluitend toeristen. Zo druk zelfs dat er vaak twee shiften op een avond zijn: de eerste om 19u30 en de tweede om 21u30. Ik zou hier best de recensie stoppen, want alles wat hierna komt, is negatief.

De bediening is waardeloos. Er is maar een regel: “De klant aanzetten tot consumptie”. Een voorbeeld? Ik vroeg om een witte wijn als aperitief, waarop de garçon reageert met: “Chablis, Chardonnay of Sauternes”. Maar een Sauternes is een heel zoete dessertwijn die bovendien peperduur is. Dus: waarom dit voorstellen? Een tweede voorbeeld? Men schenkt een klein glas in en rekent het aan voor een groot glas. Nog niet overuigd? Een derde voorbeeld dan. Ik had uit het vaste menu een voorgerecht en hoofdgerecht gekozen en wachtte tot later om te beslissen al dan niet een dessert te nemen. Tegen dat het zo ver was, kwam de garçon met de menukaart en wijst met zijn vinger op de desserts “A la carte” en niet op die van het menu. Als ik zijn advies opgevolgd zou hebben, dan had ik dus geen menu genomen, maar zou alles onder de rubriek “A la carte” gevallen zijn en dus vééééél duurder.

De maaltijd zelf was middelmatig. Er moeten zo veel borden worden klaargemaakt, dat de kwaliteit er onder leidt.

De klant is er om gepluimd te worden, lijkt het leitmotiv van dit restaurant. Als je de recensies van Tripadvisor erop naleest, blijken veel toeristen met dit gevoel het restaurant te verlaten. Wil je graag eten in een historisch restaurant, dan zijn er echt wel betere oplossingen: La Coupole, L’Alsace, Le Vaudeville, 1900,…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: