Thais restaurant Tong-Ming: héél klein, héél lekker!

Eigenaar Tong-Ming en Inger Camps

Tong-Ming

11, Rue de Madgebourg, 75116 Parijs
Tel. 01 45 53 02 77 (vaste lijn) of 06 09 10 57 16 (mobiel)
Metro: Trocadéro
Keuken: Thai
Prijs: 35 Euro
Beoordeling: 8/10

 


 

Dit kleine Thaise restaurant in het 16e arrondissement, vlakbij het metrostation Trocadéro, kan samengevat worden in twee woorden: eerlijk en authentiek. De eigenaars, een echtpaar op leeftijd, onthalen je op oosterse wijze: schuifelend met de voeten over de vloer en met een stille, verontschuldigende glimlach komt men je tegemoet. In het restaurant staan al bij al 6 tafeltjes, het decor is typisch oosters met veel sandelhout en versiering in goud en rood. De verlichting is eerder karig.
De menukaart is uitgebreid, zonder overdrijven. Soep, stoommandjes, kip met gember, kip in drie parfums op kookplaat, scampi of verschillende wijze, desserts zoals vers of gekonfijt fruit. Het is niet zozeer wat je kiest, dat je aangenaam verrast, maar wel het feit dat alles heel vers klaargemaakt wordt en met dezelfde aandacht. Lekker. Eerlijk, zonder poespas. Smullen, zonder franjes. Als nagerecht heb ik een mango genomen. Je zou zeggen, hier is nu echt niets aan klaar te maken en zoiets hoort niet thuis in een restaurant, maar ik was blij een vrucht als dessert te kunnen nemen. Bovendien, voor een keer kwam de mango niet uit de koelkast, was ze niet keihard en zonder smaak, of al uren op voorhand in blokjes gesneden. Deze mango was sappig, had een prachtige geur en smaak. En zo was heel de maaltijd. Men serveert hier klassieke gerechten die eenvoudig en vooral heel lekker worden klaargemaakt. De prijs voor twee personen was 68 Euro. Prijs/kwaliteit een absolute aanrader. Met één opmerking: dit restaurant is niet geschikt als je op zoek bent naar een levendig trendy restaurant. Het is intiem, rustig en verzorgd, maar zonder glamour of grandeur.
Vooraan op de menukaart staat een korte met de hand geschreven commentaar van Giscard d’Estaing waarin hij het restaurant looft. Ik ben altijd een beetje op mijn hoede als een restaurant uitpakt met bekendheden die het geroemd hebben. Maar het is waar wat hij schrijft: Tong-Ming is een ode aan de oosterse finesse. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: