Le Buisson Ardent: willen, maar niet kunnen

Le Buisson Ardent
25, rue Jussieu, 75005 Paris
Tel. 01 43 54 93 02
Metro: Jussieu
Keuken: Frans – vernieuwend
Prijs: 45 Euro
Beoordeling: 6,5/10

 Buisson Ardent |Bistrot | Restaurants Paris
Copyright foto Paris Best Restaurants

Een restaurant aan de oostkant van Parijs, in de buurt van de plantentuin en de universiteit. De naam “Buisson Ardent” verwijst naar het brandend braambos uit de bijbel, naar het vuur dat niet doofde. Het verhaal roept een beeld op van spanning, hartstocht, liefde, prikkeling, verrassing. Maar volgens mij lost dit restaurant deze verwachtingen niet in. Het heeft een heel goede pers, dat wel, maar mij viel het tegen. 

Er zijn twee zalen. De eerste, vooraan, heeft enkele mooie muurschilderingen uit de jaren ’20 en heeft iets intiems, maar het zaaltje achterin is niet gezellig en doet meer denken aan een tearoom dan een restaurant. Ik zat in het achterste zaaltje, achter mij zat een internationaal gezelschap van de universiteit. Het was er benepen en er was veel lawaai door de groep achter me.

Het eten is verzorgd, maar calorierijk. De bediening is steriel. De kok doet zijn best, maar ik vond het resultaat niet echt geslaagd. Veel room, weinig geraffineerd. De buurt is niet de moeite, een omweg voor dit restaurant zou ik zeker niet maken. Prijs rond de 45 euro per persoon, zonder nagerecht. Geen geslaagde avond, als ik het vergelijk met Oscar waar ik gisterenavond gegeten heb.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: