Een hotel boeken in Parijs: waar en hoe?

Boeken van een hotel in Parijs: er zijn grofweg vier opties, hierna vermeld in stijgende lijn van prijs.

Optie 1: Online boeken
Talloze websites bieden de mogelijkheid tot online boeken van hotels aan. Er zijn enkele internationaal opererende giganten in deze branche die de markt lijken in te nemen: Booking.comHotels.com, Expedia.nl en Venere.com.  Deze sites zijn goed gemaakt, snel, betrouwbaar, goede prijzen (incl. last minute deals), met klantenratings en met een uitzonderlijk groot aanbod van meer dan 1.000 hotels enkel voor Parijs. Er zijn er nog vele andere, van heel klein tot redelijk groot, maar het zou te ver leiden om die allemaal op te sommen. eBookers.be (729 hotels),  Hotelspecial.be (72 hotels) en Accorhotels.com (134 hotels) zijn er enkele voorbeelden van.   

Juist omdat het aanbod van hotelsites zo groot is, zijn er weer sites die dwars door al deze sites heen zoeken naar de beste deals. Tripadvisor en Orbiville zijn zo’n sites. Tripadvisor (1.838 hotels) is de oudste en werkt uitstekend, per hotel vind je alle basisinformatie en een rating op basis van honderden klanten, heel interessant. Orbiville (417) is een veel recenter initiatief uit Zweden, de zoekmachine werkt goed maar er is weinig toegevoegde waarde, zoals Tripadvisor dat doet.

Optie 2: Via een reisbureau 
Je haalt enkele reisbrochures, kiest een hotel uit en laat de rest over aan het reisbureau. Voordeel is dat het bureau je kan bijstaan met advies, naast het hotel ook je vervoer regelt, eventueel entréekaartjes,… en de prijzen zijn vaak heel redelijk. De meeste reisbureau’s hebben nu ook een website waar je naast de pakketten ook alleen een hotel kan boeken. Maar deze sites zijn vaak minder goed dan de hotelsites (zie optie 1): het aanbod is kleiner en de zoekmachines minder verfijnd. Enkele voorbeelden: Neckermann (134 hotels), Sunjets (22 hotels) en Thomascook (72 hotels).

Optie 3: Rechtstreeks contact opnemen met hotel
Je hebt van vrienden een leuk adresje gekregen of je vindt een adres naar je zin in een reisgids of artikel? In dat geval kan je overwegen om rechtstreeks contact op te nemen met het hotel, via telefoon, e-mail of hun website. Maar deze optie komt bijna altijd duurder uit dan wanneer je met de websites uit optie 1 werkt. Check daarom altijd eerst de prijs op één van de sites uit optie 1.

Optie 4: Ter plaatse
Avonturisme wordt duur betaald. Reserveer je niets op voorhand en denk je “Ik zie wel als ik er ben”, dan kom je eigenlijk bedrogen uit. De prijzen die je dan betaalt, zijn de officiële prijzen uit de prijslijst van het hotel en dat zijn veruit de hoogste.

PS De linken die hier gelegd worden zijn soms naar Nederlandse en soms naar Nederlandstalige Belgische sites. In de praktijk is het niet belangrijk waar je kijkt, want je kan overal boeken, aangezien het online is en je de bevestiging van je boeking thuis uitprint. Doe je het toch liever op een binnenlandse site, kijk dan op je zoekmachine of er een tegenhanger is (soms is er een aparte site per land, soms één site voor beide landen).

Advertenties

2 Responses to Een hotel boeken in Parijs: waar en hoe?

  1. ebook schreef:

    Leuk stuk, heb de pagina opgeslagen in mijn favorieten. Ik ga de site in de gaten houden

  2. Dean Stanly schreef:

    probeer eens http://www.zamboda.com daar kunt u prijs vergelijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: