Verhoogd gevaar op terroristische aanslagen in Parijs?

Het was gisterenavond al enkele keren op het nieuws: verhoogde kans op terroristische aanslagen, met name in Frankrijk en Duitsland.

Op een Amerikaanse militaire basis in Afghanistan zou een in Duitsland wonende Pakistaan tijdens een ondervraging een lijst hebben getoond waarop de plaatsen staan van mogelijke doelwitten voor terroristische aanslagen. Wat Parijs betreft staan op de lijst: de Eiffeltoren en de Cathedraal Notre-Dame. Zo meldt de Franse krant Le Monde deze ochtend.

Frans Minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux heeft laten weten dat “er geen reden is om paniek te zaaien onder de burgers, de maatregelen zijn genomen, onder meer in het kader van het plan Vigipirate. Maar we moeten natuurlijk ook niet de gevaren onderschatten en alert blijven”.

Dat Parijs in een hoge graad van alertheid is, merk je al enkele weken. Er is veel patrouille rond en om de Eiffeltoren en de trein- en metrostations in het algemeen. Op 14 september jl. zijn er op verschillende plaatsen in Parijs via anonyme telefoontjes bommeldingen binnengekomen, met als gevolg dat de Eiffeltoren en het RER-station Saint-Michel voor enkele uren ontruimd zijn geweest. Op 28 augustus opnieuw een valse bommelding, weer bij de Eiffeltoren met ontruiming als gevolg. De Parijzenaars zelf blijven er kalm onder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: