Autosalon en Fashion Week zorgen voor glitter en glamour in Parijs

Auto’s en mooie vrouwen. Dat is het onderwerp van de dag in Parijs. Simultaan hebben er twee grote evenementen plaats: terwijl in de  autoshowrooms op de Champs-Elysées de champagneflessen ontkurkt worden ter gelegenheid van de opening van de Mondial de l’Automobile 2010 (zie apart artikel), serveren onberispelijk geklede obers de meest verbluffende coctails in het Hotel de Crillon, door Vogue uitgekozen tot zenuwcentrum van de Ready-to-Wear Fashion Week (lente/zomer 2011).

Wil je een glimp opvangen van al deze glamour? De komende dagen worden er verschillende défilés gehouden rond en om de Place des Vosges, Jardin des Tuileries, Palais de Tokyo en de Pont Alexandre III.  

België is heel goed vertegenwoordigd. Zijn al op de catwalk gepasseerd, de van de Antwerpse school afkomstige Dries van Noten, Ann Demeulemeester en  A.F. Vandevorst. Tim Van Steenbergen, eveneens van de Antwerpse modeschool, houdt zijn défilé komende zondag 3 oktober om  12 uur in de Bataclan, 50, boulevard Voltaire, 75011 Paris (metro Oberkampf). De Brusselse ontwerpers van hun kant verzamelen zich van 1 tot 7 oktober onder één naam, Brussels Fashion Favorites, in de Marais, op 57, rue du Temple, 75004 Paris (metro Rambuteau). Openingscoctail op 2 oktober. Je bent er welkom.

Uit Nederland is lingerie-ontwerpster Marlies Dekkers aanwezig, hoewel ze geen deel uitmaakt van het officiële programma. De show die ze tijdens Fashion Week zal tonen heeft het thema: “A True Love Story”, wat natuurlijk precies past in de stad van de liefde…

Hot spots voor ’s avonds zijn (van horen zeggen): 
– Bar de l’Hotel de Crillon, 4, rue Boissy d’Anglas, 75008 Paris (metro Concorde), open tot 2 uur ’s nachts (en vanaf 10u ’s ochtends)
– Prescription Cocktail Club, 23, rue Mazarine, 75006 Paris, metro Odéon
– Le Montana (exclusieve dancing), 28, rue Saint-Benoît, 75006 Paris, metro Saint-Germain-des-Prés
– Hôtel Amour (intiem en klein), 8, Rue Navarin, 75009 Paris, metro Saint-Georges

PS Informatie over het autosalon Mondial de l’Automobile is te vinden in het blogartikel Autosalon Parijs 2010. Het hele gebeuren kan je ook live volgen op Web TV Mondial de l’Automobile (momenteel – 1 oktober 2010, 12u – wel enkele klankproblemen).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: