Moules de Bouchot

Bouchot mosselen: smaakvolle kleine, gele mosselenHet mosselseizoen is weer begonnen. Ook in Parijs! Maar hier vind je niet zozeer de Zeeuwse mosselen, maar wel de “Moules de Bouchot”. Gisteren heb ik van die bouchot mosselen gegeten. Heerlijk! In België en Nederland zijn deze mosselen minder geliefd omdat ze klein zijn, maar bij de Parijzenaars zijn ze erg in trek en ik geef hun geen ongelijk.  

De bouchot mosselen worden niet op mosselbanken gekweekt zoals de Zeeuwse mosselen, maar op eiken of kastanjehouten palen die met touwen aan elkaar verbonden worden. Het is deze speciale kweekmethode die voor de delicate smaak zorgt. Met de getijden komen de mosseltjes tweemaal per dag in aanraking met de lucht. Omdat ze niet altijd onder water zitten, wordt de smaak beter geconcentreerd en worden ook voedingsstoffen uit de nabije omgeving opgenomen. Het verschil met de blauwe Zeeuwse mosselen zit hem dus enkel in de kweekmethode, niet in de aard zelf van de mossel, want in beide gevallen gaat het om een “mytillus edulis”.

Een reactie op Moules de Bouchot

  1. wendel zegt:

    culinair interessante materie wat betreft de kweek en de maat van de mossel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: