Benzinestations in Parijs

Met al die duizenden auto’s zou je denken dat er overal benzinestations zijn in hartje Parijs. Toch is dat niet zo. De benzine is in het centrum duurder dan in de voorsteden van Parijs en de meeste mensen tanken dus daar, waardoor de behoefte aan benzine in Parijs zelf de afgelopen jaren afgenomen is. De toestand zal tegen 2011 niet verbeteren, omdat een nieuwe wet bijkomende veiligheidsregels opgelegd heeft aan de benzinestations in het centrum van Parijs. Voor de kleine stations zijn de kosten om zich aan te passen aan de nieuwe wet te hoog en ze zullen gedoemd zijn om te sluiten. Ik las ergens dat er momenteel nog een 90-tal benzinestations zijn, maar als je naar een station op zoek bent, dan krijg je de indruk dat ze zich goed verstopt hebben. Een plattegrond waarop de stations aangeduid staan, is dus wel handig.

De site van Carbeo geeft volop informatie: waar je de stations kan vinden en soms ook informatie over hoeveel de benzine er kost, wat de openingsuren zijn, of je kan betalen met kredietkaart, enz. Het is geen volledige lijst, maar als je in nood zit kan deze informatie nuttig zijn.

Een andere site van Nomao geeft eveneens een overzicht, ook hier met het nadeel dat het niet compleet is. Maar wel overzichtelijker dan de Carbeo-site. Wel voorzichtig met de muis werken, anders zit je voor je het weet in Moskou of de Sahara.

Een tip: tank je auto vol even voordat je Parijs binnenrijdt. Bijvoorbeeld een 18 km na de péage (tolhuisjes) van de autobaan Brussel/Lille naar Parijs is er het tankstation Vémars Ouest van Total. Er is hier ook LPG. Het is dan nog zo’n 30 km naar Parijs. In Parijs zul je met deze tank wel rondkomen, want veel benzine heb je er naar alle waarschijnlijkheid niet nodig. Ben je het tankstation voorbij gereden? Geen nood, een 10 km verder is nog een tankstation van Carrefour. Maar dit is wat kleiner en ’s avonds donker.

Advertenties

2 Responses to Benzinestations in Parijs

 1. Jeroen schreef:

  Het desbetreffende tankstation van Carrefour (10 km na Total bij Parijs) heeft een wel erg ruim bedrag van 130 euro van mijn rekening gehaald. Hoe is jullie ervaring met dat station?
  gr
  Jeroen

  • ingercamps schreef:

   Bij mijn laatste rit met een taxi van de luchthaven Charles de Gaulle naar Parijs reden we langs dit Carrefour benzinestation. Ik vroeg de taxichauffeur of hij het kende en wat hij ervan vond. Zijn antwoord (wat ik laat voor wat het is): “De benzinestations langs de autobaan en zeker deze dichtbij Parijs, vragen hogere prijzen. Hun strategische ligging buiten ze uit. Bovendien rij je veel minder met benzine van de Carrefour. Ik gebruik altijd Elf-benzine, daar kan ik veel meer kilometers mee doen.”
   Ik zou het zelf moeten onderzoeken, om te weten of wat deze chauffeur me vertelde, ook waar is. Voor een overzicht van de Elf-stations in Parijs, zie http://www.stationelf.fr/fr/stationelf.nsf/VS_SWI/D3C55C54F0527C7BC12570DE003D2D65?OpenDocument&LG=FR&
   Groeten,
   Inger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: