Baan Boran: een Thaise verrassing in hartje Parijs

Baan Boran
43, Rue Montpensier – 75001 Paris
Tel. 01 40 15 90 45
Metro: Pyramides, Palais-Royal (Musee du Louvre)
Prijs: 45 Euro
Beoordeling: 15/20

In het hart van Parijs, vlakbij het Louvre, ligt het Thaise restaurant Baan Boran. De inrichting is sober, smaakvol, niet het kitcherige dat veel oosterse restaurants hebben. Kleine vierkanten tafeltjes, een tafelloper erover heen in lindegroene en roze tinten, originele groene aardewerken borden, die ik nog nooit ergens anders gezien heb. Een bijzonder vriendelijke, oosterse jongeman die je aan de verhalen van Kuifje in Tibet doet denken, onthaalt ons aan de deur en neemt onze jassen aan, wat in Parijs niet vaak voorkomt. Meestal moet je je jas aan je stoel hangen of staat er ergens een houten kapstok waar je je jas aan op kan hangen als je er nog een plaatsje voor vindt. Twee – eveneens oosters, Thais neem ik aan – jonge vrouwen helpen in de zaal, allebei even vriendelijk, maar weinig persoonlijk. De menukaart, die gelukkig niet te lang is, bevat enkel Thaise gerechten, met evenveel aandacht voor vis als vlees. Keuze tussen mild tot zeer pikant. De gerechten worden mooi gepresenteerd, vers klaargemaakt, geen overbodige zaken maar wel met oog voor detail. De keuken is lichtjes aangepast aan de Franse smaakpapillen en haar voorkeur voor dikke sauzen (bv. veelvuldig gebruik van cocosnootmelk). Maar al bij al redelijk dicht bij de authentieke keuken, met koriander, chilipeper en limoen. Goede keuken, goede bediening, goede sfeer,… wat wil een mens meer? De prijs is heel schappelijk, rond de 45 Euro voor een volledige maaltijd met wijn en koffie.

P.S. 1: Bij reservering vragen naar een tafel rechts van de ingang, links van de ingang zijn er ook enkele tafeltjes maar die zijn ongezellig omdat je er de indruk hebt van in een gang te zitten.

P.S. 2: Andere Thaise restaurants in Parijs die volgens recensies ook de moeite zijn, maar die ik nog moet uitproberen: Erawan (75015), Rajapreuk (75006) en Sukhothaï (75013).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: