Hoeveel 5-sterren hotels telt Parijs?

Ook al bent u niet van plan er te logeren, even wegdromen over de mooiste hotels van Parijs kan geen kwaad. De hoogste categorie die een hotel kan krijgen, is vijf sterren. Deze vijf sterren vormen aanleiding tot nogal wat verwarring, want Frankrijk kende tot verleden jaar enkel een systeem van maximum vier sterren. Een wet van 1 januari 2009 regelt de toekenning van vijf sterren. Dat betekent dat de hotels die denken dat ze hiervoor in aanmerking kunnen komen, een aanvraag moeten indienen bij een speciale commissie, de commissie Novelli, die dan een onderzoek instelt en nagaat of het hotel aan de vereiste voorwaarden voldoet. Eén van die voorwaarden is dat een kamer minstens 24 m2 groot moet zijn. Hoewel er een reeks hotels wachten op de toekenning zijn er tot op vandaag slechts 10 hotels die in deze categorie vallen. Dit zijn:

Lijst van 5-sterren hotels in Parijs (20/1/2010)
Hôtel Sofitel Paris La Défense
Hôtel Renaissance Paris Vendôme
Hôtel Le Square
Hôtel Hyatt Regency Paris Madeleine
Hôtel Marriott Champs Elysées
Hôtel Champs Elysées Plaza
Hôtel Park Hyatt Paris Vendôme
Hôtel Ritz
Hôtel Meurice
Hôtel Fouquet’s Barrière

Sommige overbekende hotels zoals Hotel Four Seasons George V of Hotel De Crillon zitten nog niet in de lijst, wat niet wil zeggen dat ze minderwaardig zijn.

Welke prijzen betaalt men voor deze hotels? Ik deed een klein onderzoek naar de prijs van een dubbele kamer voor één willekeurig gekozen nacht (van 25 op 26 maart 2010). Er zijn veel internetsites die hotels aanbieden. In mijn onderzoek heb ik rekening gehouden met Hotels.com, Hotel.info, Booking.com, Expedia, Late Rooms en Lastminute. De prijzen voor deze hotels gaan van 200 tot 606 Euro. In het rijtje hierboven staan ze gerangschikt naar prijs, het goedkoopste hotel bovenaan, het duurste onderaan. De eerste vijf hotels zitten onder de 350 Euro. De prijzen tussen de verschillende websites voor een welbepaald hotel is vaak verwaarloosbaar, op enkele uitzonderingen na, maar zonder dat één site er systematisch beter of slechter uitkomt. Wanneer je via internet bestelt, is het dus aan te raden toch enkele sites te controleren om de beste prijs te vinden.  Opletten wel! Vaak worden op de websites hotels gemarkeerd als vijfsterren, terwijl ze dat toch (nog) niet zijn!

Het verschil in de websites zit vooral in de uitgebreidheid van het aanbod (erkende en niet-erkende vijfsterren hotels door elkaar):
– Hotels.com: 19 hotels, alle 10 erkende én 9 niet-erkende;
– Hotel.Info: 16 hotels, 8 erkende en 8 niet-erkende;
– Expedia: 11 hotels, 8 erkende en 3 niet-erkende;
– Booking.com: 5 hotels, 4 erkende en 1 niet-erkend;
– Lastminute.com: 4 hotels, 4 erkende en 1 onbekend hotel Top Secret;
– Late Rooms: 3 hotels, 2 erkende en 1 niet-erkend.

Lastminute.com is niet goedkoper als je een welbepaalde datum in je hoofd hebt, maar de site geeft wel speciale kortingen op heel korte termijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: