Maigret in Parijs

Af en toe neem ik nog eens een Maigret uit de boekenkast en die verslind ik dan in enkele uren. Maigret zelf zei dat je zijn boeken moest kunnen uitlezen op even veel tijd als een film bekijken en dat lukt aardig. Het leuke van deze politieromans is dat je helemaal ondergedompeld wordt in de Parijse sfeer: Simenon verwijst in zijn boeken voortdurend naar boulevards, straten en pleintjes in Parijs, waardoor je het gevoel krijgt dat het allemaal echt gebeurd is. 

Uit Maigret op kamers: ” In de Ternesbuurt waren nog veel café’s open en de mannen van de recherche gingen erheen om iets uit te vinden over een zekere Françoise Binet.
Zou dit na zo’n lange tijd nog iets opleveren? Er zijn gelukkig meer Parijzenaars dan je zou denken voor wie het grootste gedeelte van de stad vreemd gebied is en die vooral binnen de grenzen van hun eigen buurt blijven, als in een dorp. Er zijn er voor wie het universum uit niet meer dan een paar straten bestaat en die gedurende twintig jaar in dezelfde restaurants of in hetzelfde kleine kroegje komen.”

Ik woon nu zelf drie maanden in Parijs en besef hoe waar deze uitspraak is.

In 2003 is er een boek verschenen van Maigretkenner Michel Carly met de titel: Maigret : Traversée de Paris. Het boekje bevat 7 wandelingen door het Parijs van Maigret.

Maigret : Traversée de Paris

Achetez ce livre sur Bibliosurf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: