Le Sketch: na een succesvolle start in de zomer 2009 nu al op zijn retour?

Bistrot Saint-Dominique (voorheen: Le Sketch)
131, Rue Saint-Dominique – 75007 Paris
Tel. 01 45 55 80 42
Metro: Ecole Militaire/Pont d’Alma
Keuken: Frans
Prijs: 45 Euro
Beoordeling: 12/20

Een in augustus 2009 geopend trendy restaurant in het zevende arrondissement, vlakbij de Eiffeltoren. Oorspronkelijk was de naam “Le Sketch”, maar omdat er in London een heel prestigieus restaurant is met dezelfde naam, heeft dit restaurant haar naam moeten veranderen. Het zou verkeerde associaties kunnen oproepen, meende het Londense restaurant. De naam is veranderd in Le Bistrot Saint Dominique.

De inrichting is verzorgd, wel wat weinig verlichting, een heel mooi en gezellig terras buiten met behoorlijk wat tafels. Binnen een 15-tal tafeltjes, een bistrostijl new look, banken tegen de muren, kleine bruine tafeltjes, kelners in het zwart gekleed. Tafels staan behoorlijk dicht op elkaar, maar toch niet zo dat het stoort. Jonge, vriendelijke bediening, zij het met weinig hart en ziel. De menukaart bevat links een driegangen menu voor 25 Euro, rechts kan je kiezen à la carte. De prijzen drijven je bijna naar het nemen van een menu, maar op zich is dit geen probleem, want het menu is heel soepel. Je kan kiezen uit een 7-tal voorgerechten, 7-tal hoofdgerechten en 7-tal desserts. Keuze volop dus. De keuken is klassiek Frans, met terrines, eend, ingewanden, …

Het eten is behoorlijk, maar het lijkt er erg op dat een heel groot deel van de gerechten op voorhand zijn klaargemaakt en hier in de keuken enkel wordt afgewerkt. Het geheel komt over als een format, een formule die de eigenaar heeft opgesteld en waarmee hij – als deze blijkt te werken – een tweede of derde restaurant wil gaan openen. Ik heb het restaurant twee maal bezocht. De eerste maal – september 2009 – bruiste het van leven, gisteren was de sfeer tam en kwam het over dat het personeel aan het wachten was om naar huis te mogen gaan. We hebben ze dan ook bijna allemaal via de voordeur het pand zien verlaten! Afwachten hoe het verder zal gaan met Le Sketch.

Ondertussen ben ik er nog enkele malen naartoe geweest. Mijn mening blijft hetzelfde. De sfeer is trendy, het terras buiten gezellig, maar het eten is echt niet meer dan opgewarmde kost.

Conclusie: Ondanks het feit dat Le Sketch pas geopend is, geeft het nu al een vermoeide indruk. Gestandaardiseerde Franse keuken. Trendy look.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: